CIB slavi drugi rođendan!

Najnovije

Centar za istraživanje bezbednosti (CIB), udruženje građana sa sedištem u Leskovcu, ovog jedanaestog maja proslavlja svoj drugi rođendan.

Naša organizacija je stvorena sa idejom da okupi eksperte bezbednosnih i društvenih nauka, entuzijaste i ljude koji gravitiraju intelektualnom tretiranju i analiziranju političke i bezbednosne prakse u kojoj živimo, a sve u cilju njenog što boljeg razumevanja.

U prethodne dve godine, CIB je prošao i prolazi proces stvaranja što čvršćih institucionalnih temelja, građenih kroz svakodnevno učenje, preispitivanje i saradnju sa svima onima kojima je dosta površnog, proizvoljnog i samim tim, neozbiljnog tretiranja važnih društvenih problema sa kojima se suočavamo svakog dana.

Ponosni smo što smo, u broju koji može biti i veći, uspeli da učestvujemo u realizaciji nekoliko projekata od društvene važnosti, poput onog u partnerstvu sa BIRN-om, u kom smo analizirali sve momente koji utiču na jačanje nacionalizma na ovim prostorima.

Dalje, izuzetno smo zadovoljni što je naš rad prepoznat i od strane kredibilnih i uticajnih medija sa međunarodnim, nacionalnim i lokalnim dometima.

Tako su naše analize u prethodne dve godine bile na stranama Regionalne informativne agencije JUGpress, Nove Naše reči, Novog magazina, Danasa, Frankfurtskih vesti, kao i na sajtovima B92, N1, Nove i na brojnim drugim platformama u zemljama bivše SFRJ.

Na taj način, tekstovi koji su pisani za potrebe naše organizacije, dolazili su do ljudi širom Srbije, regiona, ali i čitavog rasejanja, budući da su Frankfurtske vesti dnevni list srpske dijaspore.

Trudićemo se da istim, ili još snažnijim tempom nastavimo i u budućnosti, jer čvrsto verujemo da bezbednosne pojave i procesi koji se dešavaju svuda oko nas, zaslužuju što bolje razumevanje, jer se samo na taj način mogu prevazići, odnosno, njihovo, potencijalno štetno dejstvo po pojedinca, društvene grupe, državu, region, i u krajnjoj liniji, svet, može biti svedeno na društveno prihvatljivu meru.

Nećemo odustati od te, za nas, svete misije.

Tim CIB-a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *